1. Nobina Danmark /
  2. Job hos Nobina /
  3. Nobina som arbejdsgiver /
  4. Dansk- og Chaufføruddannelsen blev Valentyns vej...

Dansk- og Chaufføruddannelsen blev Valentyns vej til Danmark

Valentyn Grytsenko, oprindeligt jurist fra Ukraine, fandt sin vej ind på det danske arbejdsmarked gennem Dansk- og Chaufføruddannelse.

Fra Ukraine til Danmark

Valentyn Grytsenko kommer oprindeligt fra Ukraine, hvor han er uddannet jurist. For otte år siden arbejdede han i et af landets største mobilitetsvirksomheder. Men han var bekymret for, hvilken fremtid der mon ventede på sin søn, som på det tidspunkt kun var 1år gammel. Ønsket om at sikre sin søn et godt og sikkert liv gjorde, at Valentyn flyttede til Danmark sammen med sin kone i 2018.

Familie er faldet rigtig godt til i Danmark og sønnen Severin, som går i fjerde klasse er aktiv i skolen og i fritiden. Han spiller badminton og ishockey, og siger til sin far, “jeg er dansker”.

imagerfzp.png

For ukrainske Valentyn blev Dansk- og Chaufføruddannelsen hos UCplus nøglen til job som chauffør hos Nobina.

Valentyn vælger ny vej

Arbejdsmæssigt har det ikke været helt så let for Valentyn. Han har stødt på et par forhindringer. Han kan ikke bruge sin jurauddannelse fra Ukraine, fordi jurister fra lande uden for Europa, skal have dansk juridisk kandidateksamen. Og så har han bøvlet lidt med at lære dansk.

Heldigvis fandt Valentyn frem til Dansk- og Chaufføruddannelsen hos UCplus. Uddannelsen er skræddersyet til mennesker, der gerne vil have arbejde i transportbranchen, men som har brug for at lære mere dansk. De får undervisning i at køre, og de lærer det sprog, de har brug for, som chauffør. Og Valentyn har været utrolig glad for, at han kom på uddannelsen:

“Dansk-Chaufføruddannelsen har hjulpet mig komme i job her hos Nobina. Hos UCplus mødte jeg meget professionelle mennesker, som forstår, hvordan de hjælper en person som mig videre. Underviserne vidste præcist, hvad jeg skulle lære, så jeg kunne blive chauffør. Og alle i administrationen var altid klar til at hjælpe. Der er ikke andre steder, hvor man kan få denne uddannelse, og den har været min vej videre.”

 

Job med det samme

Valentyn klarede både teoriprøven, EU-prøven og køreprøven rigtig flot, og med de gode resultater i lommen gik der næsten ingen tid før han fik job hos Nobina.  

“Nobina reagerede meget hurtigt, og jeg har fået en god oplæring her, hvor jeg sammen med tre andre nye chauffører startede med at køre ud med en instruktør. Først kørte jeg 300S-ruten, og efter bare 45 dage kører jeg allerede fem forskellige ruter.”

 

Glædelig velkomst hos Nobina

HR-chef hos Nobina, Monica Nelson, er også glad for at Dansk- og Chaufføruddannelsen findes.

”Hos Nobina leder vi altid efter gode chauffører, og for dem der er udadvendte, fleksible og kan lide kundekontakter og kører store køretøjer, er buschaufførfaget et perfekt erhverv. Det er en spændende branche, hvor alle, der arbejder med offentlig transport, bidrager til både at forenkle folks hverdag og forbedre miljøet. Vi sikrer, at vores rejsende får en bæredygtig rejse til arbejde og skole, aktiviteter, familie og venner. Det føles godt at kunne bidrage til samfundet.

Copyright Nobina 2024