1. Nobina Danmark /
  2. Nyheder /
  3. Nobina vinder udbud om erstatningstrafik til...

Nobina vinder udbud om erstatningstrafik til Københavns metro

Nobina har arbejdet tæt sammen med Metro Service i flere år og har i dag driftsansvaret for "metrobussen". I det nye udbud blev der stillet høje krav til både responstid og trafikplanlægning, trafikstyring og realtidsinformation til både planlagte metrolukninger og akutte driftsforstyrrelser.

Den nye kontrakt løber fra juni 2024 til september 2027 med mulighed for forlængelse i to år. Hvor den nye aftale går fra driftsansvar for busser til en samlet løsning for erstatningskørsel med høje krav til it-løsninger, der muliggør realtidsinformation til passagererne.

− Vi er stolte af at forny, udvikle og udvide vores samarbejde med Metro Service og vores fælles passagerer. Erstatningskørsel er et område, hvor vi har stor erfaring, og hvor vi nu også har mulighed for at introducere ny teknologi og løsninger til relevant information i realtid, der opfylder passagerernes behov for pålidelig trafik både under planlagt vedligeholdelse og akutte situationer i metroen," siger Bram Lauwers, administrerende direktør i Nobina Danmark

Lars Toft Krag, Operations Director på Metro Service, der står for drift og vedligeholdelse af Københavns metro, fortsætter,...

”Vi er meget glade for efter en udbudsrunde at kunne fortsætte det gode samarbejde med Nobina. Vi er begejstret for Nobinas ambitionsniveau, og vi mener de leverer på vores fokus på at indgå en aftale, der kommer passagererne mest muligt til gode. Både med hensyn til hurtigt at få indsat busser, når behovet opstår og i forhold til at kunne tilbyde den bedst mulige trafikinformation til brugerne af Metroen.”

Copyright Nobina 2024